Zoeken

Marokkaanse dirham in de lift

30 juli 2024 - 06:00 - Economie

©

De Marokkaanse dirham heeft in de week van 18 tot 24 juli een kleine stijging van 0,14% laten zien ten opzichte van de euro. Tegelijkertijd daalde de waarde met 0,75% ten opzichte van de Amerikaanse dollar, zo meldt de Marokkaanse centrale bank (BAM).

De officiële reserves van Marokko bedroegen op 19 juli 362,2 miljard dirham, een lichte stijging van 0,2% ten opzichte van de week ervoor en 5,2% op jaarbasis. De centrale bank greep in die week dagelijks gemiddeld in voor 143 miljard dirham, onder meer door het verstrekken van leningen en het uitvoeren van repotransacties.

Lees ook: Marokkaanse dirham wint terrein op euro en dollar

Op de geldmarkt nam het handelsvolume af tot gemiddeld 1,6 miljard dirham per dag en bedroeg de interbancaire rente gemiddeld 2,75%.

Lees ook: Dirham alleen in Marokko verkrijgbaar: tips voor toeristen

Op de beurs ging de MASI-index met 0,4% omhoog, waarmee de winst sinds begin dit jaar op 12,8% uitkwam. Vooral de sectoren mijnbouw, transport en bouwmaterialen deden het goed, terwijl de telecom- en bankensector juist terrein verloren. Het totale handelsvolume op de beurs daalde van 2,2 miljard dirham naar 1,2 miljard dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team