Zoeken

Marokkaanse fans betalen fortuin voor Olympische halve finale

4 augustus 2024 - 18:00 - Sport

©

Marokkaanse voetbalfans die de Atlas Leeuwen willen aanmoedigen in de halve finale tegen Spanje, moeten diep in de buidel tasten. Op de zwarte markt zijn de ticketprijzen torenhoog.

Voor de kwartfinale tegen de Verenigde Staten in het Parc des Princes werden al exorbitante prijzen betaald, oplopend tot wel 500 euro of meer.

Lees ook: Olympische halve finale Marokko-Spanje binnen no time uitverkocht

Deze prijsexplosie is te wijten aan de enorme vraag, vooral van de grote Marokkaanse gemeenschap in Frankrijk. Het succes van de Atlas Leeuwen, die als groepswinnaar de halve finale bereikten, heeft geleid tot ongekende populariteit en dus torenhoge prijzen voor de felbegeerde kaartjes.

Op sommige websites worden tickets voor de wedstrijd tegen Spanje al aangeboden voor meer dan 1000 euro, oftewel ruim 10.000 dirham. Naar verwachting zullen deze prijzen alleen maar verder stijgen naarmate de wedstrijd dichterbij komt.

Lees ook: Marokko - Spanje: Olympisch duel met WK-sfeer

De Atlas Leeuwen versloegen de Verenigde Staten met 4-0 in de kwartfinale en nemen het maandag op tegen Spanje in Marseille, waar een grote Marokkaanse gemeenschap woont.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team