Zoeken

Marokkaanse hotels schitteren in wereldwijde top 50

20 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

La Mamounia en Royal Mansour, twee luxueuze hotels in Marrakech, hebben een plek veroverd in de prestigieuze lijst "The World’s 50 Best Hotels" voor 2024.

La Mamounia staat op de 31e plaats, terwijl Royal Mansour de 38e positie inneemt in de jaarlijkse ranglijst, samengesteld door William Reed Business Media. Bovendien heeft Royal Mansour de prijs voor de ’Art de l’hospitalité’ ontvangen voor zijn ongeëvenaarde service.

Lees ook: Marokko heeft één van de meest bijzondere zwembaden ter wereld

La Mamounia, geopend in 1923, vierde vorig jaar zijn honderdjarig bestaan met een uitgebreide renovatie. Dit iconische hotel in Marrakech combineert traditie en moderniteit en heeft zijn authentieke karakter en luxe door de jaren heen weten te behouden. Volgens "The World’s 50 Best" is een verblijf in La Mamounia "een bijna religieuze ervaring". Het hotel is gelegen op een 18e-eeuws landgoed, ooit omgetoverd tot een plek voor weelderige tuinfeesten door de zoon van sultan Mohammed Ben Abdallah.

Het hotel, waar beroemdheden als Winston Churchill, Charlie Chaplin en Yves Saint-Laurent hebben verbleven, biedt luxueuze kamers en suites met uitzicht op de tuinen, evenals privé riads. Op culinair gebied kunnen gasten genieten van Italiaanse, Aziatische en Franse gerechten.

Lees ook: Hélène Darroze belooft culinaire revolutie in Royal Mansour

De Royal Mansour, geopend in 2010 door Koning Mohammed VI, is meer dan alleen een hotel. Het is "een fysieke manifestatie van alles wat Marokkaans is", aldus "The World’s 50 Best". De gebruikte materialen en de inrichting zijn een eerbetoon aan het Marokkaanse vakmanschap. Het unieke aan Royal Mansour zijn de privé riads met binnenplaats, zwembad en persoonlijke butlerservice, die gasten een ongekend comfort bieden. Ook de culinaire ervaring is uitzonderlijk, met een focus op de Marokkaanse keuken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team