Zoeken

Marokko heeft één van de meest bijzondere zwembaden ter wereld

27 augustus 2024 - 13:50 - Marokko

©

Een zwembad in Marokko is opgenomen in de lijst van de 12 meest buitengewone zwembaden ter wereld. Dit blijkt uit het nieuwe boek "Swimming Pools: The World’s Best" van journaliste Stefanie Waldek. Het boek biedt een visuele verkenning van de beste zwembaden wereldwijd, met een selectie van 200 van de meest bijzondere exemplaren.

De ondergrondse zwembad van hotel La Mamounia in Marrakech staat op de vijfde plaats in de top 12. Waldek beschrijft La Mamounia als dé plek om te verblijven in Marrakech. Het hotel met 206 kamers opende zijn deuren in 1923 en verwelkomt sindsdien gasten van hoog niveau. "Elk element van het hotel is fotogeniek, maar het is het ondergrondse zwembad dat echt adembenemend is", aldus Waldek.

Lees ook: Populair zwembad in Tanger voorgoed gesloten

Het St. Regis Hotel in Bora Bora voert de lijst aan met drie buitengewone zwembaden. Op de tweede plaats staat het Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi met het langste overloopzwembad van de Malediven. Het enorme zwembad van Algarrobo in Chili, met een oppervlakte van 8 hectare en een diepte van 3,5 meter, neemt de derde plaats in. Andere bijzondere zwembaden zijn te vinden in Italië, India, Namibië, Los Angeles, Zwitserland, Santorini, Turkije en Kenia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team