Zoeken

Marokkaanse mode maakt statement in Utrecht

8 september 2024 - 09:40 - Cultuur

©

Van 3 oktober 2024 tot 2 maart 2025 kunnen bezoekers van het Centraal Museum in Utrecht zich onderdompelen in de wereld van de Marokkaanse mode. De tentoonstelling ’MODA Moroccan Fashion Statements’ zet het talent van hedendaagse Marokkaanse ontwerpers, zowel uit Marokko zelf als uit de Marokkaanse diaspora in Nederland, in de schijnwerpers.

De expositie is een samenwerking tussen het cultureel agentschap DAR, opgericht door Zineb Seghrouchni, en het Centraal Museum Utrecht. Het belooft een veelzijdige presentatie te worden die de complexiteit en rijkdom van de Marokkaanse cultuur weerspiegelt. Bezoekers maken kennis met het werk en de verhalen van grensverleggende ontwerpers en kunstenaars die de Marokkaanse modescene hebben gevormd.

Lees ook: Dua Lipa en Yves Saint-Laurent schitteren in Marokkaanse woestijn (video)

De tentoonstelling is opgebouwd rond zeven thema’s en omvat zo’n honderd objecten. Van monumentale creaties tot intieme portretten, van traditioneel vakmanschap tot moderne streetwear: MODA Moroccan Fashion Statements toont de vele gezichten van de Marokkaanse mode.

Lees ook: Nadia Zein: Spaanse mode ontmoet Marokkaans erfgoed

Een aantal spraakmakende namen zijn vertegenwoordigd, zoals Sara Chraïbi, Daily Paper, New Tangier en Maison ARTC. Ook is er aandacht voor het werk van de internationaal bekende haarstylist Ilham Mestour en de iconische ontwerpster Tamy Tazi, wier vriendschap met Yves Saint Laurent een bijzondere plek krijgt. Kunstenaar Hassan Hajjaj heeft speciaal voor de tentoonstelling een lounge ontworpen, geïnspireerd op zijn nieuwe locatie in Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team