Zoeken

Marokkaanse politie helpt Parijs beveiligen tijdens Olympische Spelen

19 juli 2024 - 14:40 - Wereld

©

Deze week heeft de Marokkaanse politie een team van experts op het gebied van explosieven en specialisten in informatieanalyse en -verwerking naar Parijs gestuurd om de veiligheid tijdens de Olympische Spelen te versterken en mogelijke terroristische dreigingen te verijdelen.

De Franse autoriteiten vrezen een terroristische aanval tijdens de Olympische Spelen, die van 26 juli tot 11 augustus plaatsvinden. Deze dreiging vormt een grote zorg voor de veiligheidsdiensten, wat zelfs heeft geleid tot discussies over het verplaatsen van de openingsceremonie van de Seine naar het Stade de Saint-Denis, een van de meest iconische locaties van het land, meldt Assabah.

Lees ook: Frankrijk rekent op Marokko voor beveiliging Olympische Spelen

Om deze dreigingen het hoofd te bieden, hebben de Franse veiligheidsdiensten besloten de hulp van hun Marokkaanse tegenhangers in te schakelen. Een team van de Marokkaanse veiligheidsdiensten arriveerde begin deze week in Parijs, volgens de krant. Dit team bestaat uit explosievendeskundigen, verbindingsofficieren, communicatiespecialisten, en beveiligingsexperts voor sportlocaties, evenals officieren gespecialiseerd in informatieanalyse en de organisatie van sportevenementen. Ze zijn benoemd door Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de DGSN-DGST, en hebben de taak om de verschillende locaties van de Olympische Spelen, waaronder stadions en sporthallen, evenals de omgeving van de Seine, waar de openingsceremonie gepland staat, te beveiligen.

Lees ook: Veiligheid op Olympische Spelen 2024: Frankrijk zoekt Marokkaanse expertise

Eind juni bracht Abdellatif Hammouchi een werkbezoek aan Parijs, waar hij gesprekken voerde met Fréderic Veaux, directeur-generaal van de Franse nationale politie (DGPN), en andere Franse veiligheidsfunctionarissen. Het doel van dit bezoek was om de bilaterale en politionele samenwerking op het gebied van terrorismebestrijding en georganiseerde misdaad te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team