Zoeken

Marokkaanse rapper viert scheiding met concert

27 september 2024 - 20:30 - Cultuur

©

De Marokkaanse rapper Otmane Aatiq, beter bekend als Mister Crazy, blijft de gemoederen bezig houden met zijn plan voor een ’scheidingsconcert’ in Tanger. Het evenement, dat volgende maand plaatsvindt, verdeelt het publiek. Sommigen prijzen het originele idee, terwijl anderen het ongepast vinden.

Het concert, waarvoor een toegangsprijs van 250 dirham wordt gevraagd, is bedoeld als een muzikale viering van een liefdesbreuk. Voor sommigen lijkt dit vooral een nieuwe marketingstrategie, een cynische manier om een persoonlijke situatie uit te buiten voor publiciteit.

Lees ook: Ghita El Allaki en Saad Lamjarred gescheiden?

De artiest zelf rechtvaardigt zijn idee door te verwijzen naar een Marokkaanse traditie: "In de Marokkaanse woestijn worden zowel huwelijken als scheidingen gevierd", schreef hij op Instagram. Het concept van Mister Crazy past in een bredere trend die in verschillende Arabische landen wordt waargenomen.

Deze trend is echter controversieel. Veel critici vinden dat het vieren van een scheiding niet strookt met de traditionele familiewaarden in Arabische samenlevingen. "Vreugde tonen bij een scheiding banaliseert een pijnlijke gebeurtenis", zeggen sommige experts.

Lees ook: Yassine Bounou en Imane Khallad weer samen?

Anderen zien het genuanceerder. Zij denken dat dit soort initiatieven ook een gevoel van opluchting of overwinning kunnen uitdrukken na een moeilijke periode. Omdat een scheiding vaak wordt gezien als een persoonlijk falen, kan het vieren ervan een manier zijn om de bladzijde om te slaan en het leven weer op te pakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team