Zoeken

Marokkaanse snelwegen: een explosief rapport?

28 juli 2024 - 09:40 - Marokko

©

Een onderzoeksrapport over het Marokkaanse snelwegbedrijf ADM zorgt voor opschudding in het Marokkaanse parlement. Het rapport, opgesteld onder leiding van de in juli ontslagen Anouar Benazzouz, laat op zich wachten, wat leidt tot speculaties over de inhoud.

De parlementaire commissie die het rapport moet beoordelen, onder leiding van Sidi Ibrahim Khai, heeft de deadline voor indiening al overschreden. Dit voedt de geruchten dat het rapport mogelijk explosieve onthullingen bevat over wanbeheer of corruptie binnen ADM onder Benazzouz.

Lees ook: Veel kritiek op Marokkaanse snelwegen

Bronnen binnen het parlement omschrijven het rapport als "explosief", zonder verdere details te geven. Dit wakkert de speculaties over mogelijke misstanden binnen het bedrijf verder aan.

De vertraging roept ook vragen op over de naleving van parlementaire procedures en de effectiviteit van dergelijke onderzoeken. Het reglement van het parlement schrijft namelijk een strikte termijn voor voor de indiening en behandeling van dergelijke rapporten.

Lees ook: Snelwegen van Marokko: ophef om nieuw project

De regering is uitgenodigd om deel te nemen aan de discussies over het rapport. De conclusies van het onderzoek kunnen belangrijke gevolgen hebben voor het beheer van ADM en het bredere transportbeleid in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team