Zoeken

Marokkaanse stad is superster op Instagram

21 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

Chefchaouen, pittoresk stadje in het noorden van Marokko, is uitgegroeid tot een populaire bestemming op Instagram. Met zijn traditionele architectuur, levendige blauwe straatjes en adembenemende uitzichten op het Rifgebergte, is het niet moeilijk te begrijpen waarom deze stad zo vaak wordt vastgelegd op sociale media.

De smalle straatjes van de medina vormen het hart van deze charmante stad, die ongeveer 40.000 inwoners telt. Een van de hoogtepunten is de Grote Moskee uit de 16e eeuw, met zijn unieke achthoekige toren die geïnspireerd is op de Torre del Oro in Sevilla. Chefchaouen biedt ook een scala aan cafés en restaurants waar bezoekers kunnen genieten van traditionele Marokkaanse gerechten, evenals winkeltjes waar lokale ambachtslieden hun waren aanbieden.

Lees ook: Deze stad zou Marrakech kunnen onttronen

Een aanrader voor bezoekers is om de verse geitenkaas, genaamd "Jben", te proeven. Deze kaas wordt op traditionele wijze gemaakt en verkocht door vrouwen in de stad. Naast de bekende plekken zoals de El Asri-laan en de Blauwe Laan, zullen toeristen ook onder de indruk zijn van het prachtige El Houta-plein met zijn centrale fontein.

Lees ook: Van rode stad tot blauwe parel: Marokko’s mooiste plekken

Voor wie op zoek is naar rust en ontspanning, is een bezoek aan de tuin van de Kasbah een aanrader. Of ga voor een onvergetelijke ervaring naar de watervallen van Akchour, een waar paradijs. Chefchaouen biedt voor ieder wat wils en is een bestemming die je zeker niet mag missen tijdens een reis door Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team