Zoeken

Marokkaanse stad in wereldtop

6 augustus 2024 - 21:20 - Marokko

©

Chefchaouen, de betoverende "Blauwe Stad" in Marokko, heeft een plek veroverd in de top 10 van mooiste steden ter wereld. Het Amerikaanse platform Architectural Digest, gespecialiseerd in design en architectuur, plaatste de Marokkaanse stad zelfs vóór het Spaanse Barcelona.

Met zijn betoverende blauwe muren en adembenemende natuurlijke landschappen heeft Chefchaouen de achtste plaats bemachtigd in de lijst van 20 mooiste steden ter wereld. De Marokkaanse stad laat daarmee Istanbul (Turkije) en Barcelona (Spanje) achter zich. Architectural Digest prijst Chefchaouen niet alleen als een prachtige toeristische bestemming, maar ook als een plek die een mix van authentieke Marokkaanse geschiedenis en cultuur omarmt. "In de 15e eeuw schilderden Joodse vluchtelingen die de Spaanse Inquisitie ontvluchtten de gebouwen blauw om de hemel en de macht van God te symboliseren. In de daaropvolgende eeuwen hebben de inwoners deze traditie voortgezet", aldus het Amerikaanse magazine.

Lees ook: Deze stad zou Marrakech kunnen onttronen

Chefchaouen, ook wel de "Blauwe Parel" genoemd, heeft een Andalusische ziel behouden en wordt beschouwd als de meest Spaans-Moorse stad van Marokko. In december vorig jaar stond de stad op de zesde plaats in de top 10 van meest bezochte steden op Instagram, met meer dan 600.000 foto’s die haar unieke charme en aantrekkingskracht weerspiegelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team