Zoeken

Noord-Marokko krijgt facelift

6 juni 2024 - 10:40 - Marokko

©

In het noorden van Marokko wordt hard gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur. Steden als Tanger en Tetouan maken zich klaar voor de toestroom van toeristen in de zomer en de voetbalwedstrijden van de Afrika Cup in 2025.

In Tanger worden onder meer de wegen vernieuwd en verbreed, en wordt het Stadion Ibn Battouta omgebouwd tot een overdekte arena met 80.000 plaatsen. Ook de zeedijk en wijken in de omgeving worden verfraaid.

Lees ook: Noord-Marokko maakt zich klaar voor recordzomerseizoen

Tetouan investeert in de aanleg van openbare ruimtes en de renovatie van achterstandsgebieden. Er is 110 miljoen dirham uitgetrokken voor de periode 2024-2025. In de steden Martil, M’diq en Fnideq wordt 20 miljoen dirham geïnvesteerd in 13 wijken. De focus ligt op het verbeteren van de infrastructuur en het stadsbeeld.

Larache krijgt 17 miljoen dirham voor de vernieuwing van de stadswegen, de openbare verlichting, de riolering en de aanleg van groene ruimtes. In Al Hoceima wordt 14 miljoen dirham besteed aan soortgelijke projecten. Chefchaouen investeert 14 miljoen dirham in de aanleg en verbetering van achterstandsgebieden. Er wordt onder meer een overdekte parking gebouwd met 277 plaatsen.

Ouezzane krijgt 13 miljoen dirham voor de renovatie van achterstandsgebieden en de schildering van gevels, deuren en ramen in bepaalde wijken.

Lees ook: Marokko heeft twee luchthavens in Afrikaanse top

In de provincie Fahs Anjra wordt 10,5 miljoen dirham besteed aan de verbetering van het rioleringssysteem, de aansluiting van woningen en de bouw van een pompstation in de gemeente Melloussa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team