Zoeken

Marokkaanse stranden bedolven onder afval

15 augustus 2024 - 23:50 - Marokko

©

Het beheer van afval op de Marokkaanse stranden blijft een terugkerend probleem waar lokale autoriteiten elke zomer mee worstelen.

De ophoping van afval op het strand van Aïn Diab, een van de drukste stranden van Casablanca in de zomer, bezorgt de schoonmaakploegen hoofdbrekens. Na een dagje genieten op dit vaak overvolle strand, laten bezoekers grote hoeveelheden afval achter, wat het werk van de schoonmakers die het strand dagelijks netjes proberen te houden, bemoeilijkt.

Lees ook: Marokko onderzoekt toekomst stranden Driouch

Ondanks alle inspanningen blijft het probleem bestaan. "We beginnen onze dag heel vroeg om het afval op het strand op te ruimen, en soms moeten we lange uren maken vanwege de hoeveelheid afval", klaagt een schoonmaker in een video die viraal ging op sociale media. "Als strandgangers niet meewerken om het strand schoon te houden, wordt het voor ons erg moeilijk om ons werk goed te doen."

Lees ook: Overlast terug op stranden Al Hoceima

Veel lokale organisaties hebben hun verontwaardiging geuit over het onverantwoordelijke gedrag van strandgangers, dat schadelijke gevolgen heeft voor het milieu en het mariene ecosysteem vanwege het plastic afval. Om deze situatie aan te pakken, zijn er bewustmakingscampagnes gestart om strandgangers aan te moedigen zich verantwoordelijker te gedragen. Ook hebben jongeren opruimacties georganiseerd om het afval op de stranden te verzamelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team