Zoeken

Marokkaanse wegen beter dan die van Italië en Zweden

27 juli 2024 - 16:20 - Marokko

©

Marokko blijft excelleren op het gebied van wegeninfrastructuur en behoudt zijn plek in de top 20 van landen met de beste wegen ter wereld. Het koninkrijk laat zelfs Italië, Servië, Iran en Zweden achter zich.

Marokko behaalt de 16e plaats in de ranglijst, samengesteld door de financiële website Insider Monkey. Het land dankt deze positie aan de hoge gemiddelde snelheid op zijn wegen, maar ook aan factoren als toegankelijkheid, staat van het wegdek en verkeersdoorstroming. Met een gemiddelde snelheid van 95 kilometer per uur op de hoofdwegen toont Marokko zijn niet-aflatende inzet voor het verbeteren van de infrastructuur, zo blijkt uit het rapport ’Road Quality and Mean Speed Score’ van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Lees ook: Marokko pompt miljarden in wegen voor veilig verkeer

De Verenigde Staten voeren de lijst aan met een gemiddelde snelheid van 107 kilometer per uur tussen grote steden. Ook Saoedi-Arabië scoort hoog, met een derde plaats en een gemiddelde snelheid van 106 kilometer per uur. Volgens het rapport blijft de Saoedische overheid fors investeren in de verbetering van de wegen. Canada staat op de vierde plaats en Oman is het derde Arabische land in de top 20, op de zevende plaats.

Bestaande wegennetwerken zijn essentieel voor de algehele ontwikkeling van een land, omdat ze mobiliteit mogelijk maken, benadrukt het IMF-rapport. "De Verenigde Naties erkennen het belang van goede wegen en hebben daarom een indicator voor wegen opgenomen in hun duurzame ontwikkelingsdoelen om de ontwikkeling van de infrastructuur van landen te volgen."

Lees ook: Dit zijn de geplande of in aanbouw zijnde snelwegen in Marokko

Voor het opstellen van de ranglijst heeft Insider Monkey gebruikgemaakt van gegevens uit het IMF-rapport ’Road Quality and Mean Speed Score’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team