Zoeken

Helft Marokkanen wil annulering Eid ul-Adha

7 juni 2024 - 21:40 - Marokko

©

Bijna de helft van de Marokkanen (48%) wil dat de viering van Eid ul-Adha dit jaar wordt afgelast. Dat blijkt uit een peiling van het Marokkaans centrum voor burgerschap. De aanhoudende prijsstijging van schapen baart de Marokkanen zorgen, met name in het huidige moeilijke economische klimaat.

Uit de studie blijkt dat 85% van de ondervraagden vreest dat de prijzen van schapen tot aan Eid ul-Adha zullen blijven stijgen en dat ze dit jaar duurder zullen zijn dan vorig jaar. 64% van de respondenten wijt deze prijsstijging aan de steun die de overheid verleent aan veehouders, ten koste van de burgers.

Lees ook: Marokko: Eid al-Adha bedreigd door schaapsprijs

82% van de ondervraagden had liever gezien dat de regering gezinnen met een laag inkomen rechtstreeks financiële steun had geboden om een ​​schaap voor het Offerfeest te kunnen kopen. Ondanks de economische crisis, hecht 75% van de ondervraagden veel belang aan Eid ul-Adha als een moment om familiebanden te versterken.

Lees ook: Eid ul-Adha bedreigd in Marokko?

De peiling toont ook aan dat 70% van de Marokkaanse huishoudens waarde hechten aan het offeren van een schaap tijdens Eid ul-Adha om deze traditie aan hun kinderen door te geven. 60% van de ondervraagden is ondanks de crisis vastbesloten om deze traditie in stand te houden voor hun kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team