Zoeken

Marokkanen Antwerpen omarmen eigen voetbalclub

14 september 2024 - 06:00 - Sport

©

In Antwerpen is een nieuwe voetbalclub opgericht, speciaal voor de Marokkaanse gemeenschap. Maroc United wil een plek bieden aan jongeren die zich bij andere clubs buitengesloten voelen. "Er is zoveel discriminatie in het voetbal", zegt medeoprichter Jaffal Billy. "Al te vaak vinden onze jongeren geen plek bij een ploeg of krijgen ze geen speelkansen."

Maroc United heeft jeugdterreinen in Merksem en een veld voor het eerste elftal in Deurne. Hoewel de naam en het logo verwijzen naar de Marokkaanse roots van de oprichters, is iedereen welkom. "We merken dat veel Marokkaanse kinderen én ouders op een voetbalclub als de onze zaten te wachten", aldus Billy aan Het Nieuwsblad. "Maar nogmaals: iedereen die van voetbal wil genieten, welke achtergrond of religie dan ook, is hier meer dan welkom."

Lees ook: FC Barcelona investeert in Marokkaans voetbaltalent

De club heeft voor de jeugdwerking onderdak gevonden in het oude complex van SV Bart in Merksem. "We hebben heel wat klappen moeten incasseren om hier te kunnen voetballen", vertellen de oprichters. "De buurt bleek niet opgezet met onze komst. Gelukkig konden we wél rekenen op steun van de stad Antwerpen en het district Merksem."

Inmiddels is de kantine opgeknapt en kunnen de jongeren er voor en na de training of wedstrijd terecht. Er worden warme maaltijden geserveerd en in de toekomst is er ook huiswerkbegeleiding gepland.

Lees ook: Moslimjongeren in Nederland dol op zaalvoetbal na iftar

De club krijgt veel aandacht, zelfs van bekende Nederlanders zoals Najib Amhali. Ook voetballers van het Marokkaans elftal hebben hun steun betuigd. "Ook zij voelen aan dat jongeren nog te vaak gediscrimineerd worden in het voetbal."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team