Zoeken

Marokkanen opgelet: geef je buitenlandse bezittingen aan!

14 oktober 2024 - 12:10 - Economie

©

Het Marokkaanse Bureau voor Valutaverkeer voert een campagne om Marokkanen, zowel in Marokko als in het buitenland, bewust te maken van de verplichting om hun bezittingen in het buitenland aan te geven. De campagne richt zich met name op mensen met financiële tegoeden, onroerend goed of andere activa in het buitenland.

Het Bureau benadrukt dat de aangifte en automatische regularisatie van buitenlandse bezittingen vooral in de laatste drie maanden van het jaar plaatsvindt. Daarom worden de inspanningen om mensen te informeren opgevoerd. Naast campagnes in Marokko werkt het Bureau ook internationaal samen met partners om de operatie te laten slagen.

Lees ook: Dilemma Marokkaanse diaspora: eigendommen verkopen of fiscale uitwisseling accepteren

"Het Bureau wil met deze campagne de financiële instellingen en betrokken personen eraan herinneren dat de ’Operatie Spontane Regularisatie 2024’, die loopt tot 31 december 2024, een kans is om bezittingen en activa in het buitenland te regulariseren", aldus een bron binnen het Bureau aan Hespress.

Abderrazak Lahiri, een economisch analist, benadrukt het belang van de aangifteplicht. "Door hun bezittingen aan te geven, maken mensen hun bezit in het buitenland legitiemer." Volgens een professor economie aan de universiteit van Fez levert de aangifte van buitenlandse bezittingen de Marokkaanse staat belangrijke belastinginkomsten op, die gebruikt kunnen worden voor de financiering van publieke diensten.

Lees ook: Marokko: deadline aangifte buitenlandse bezittingen nadert

Mehdi Fakir, financieel analist en economisch onderzoeker, stelt dat de "spontane regularisatie" niet alleen een zaak is van de Marokkaanse overheid. Hij vindt dat verschillende partijen, waaronder media en andere bemiddelaars, een rol moeten spelen om mensen te stimuleren om hun bezittingen in het buitenland aan te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team