Zoeken

Marokkanen omgekomen bij horrorcrash na bruiloft in België

18 juli 2024 - 15:30 - Wereld

©

Een tragisch verkeersongeval heeft zondagavond de Belgische stad Moeskroen in rouw gedompeld. Vier jongeren, onder wie twee van Marokkaanse afkomst, kwamen om het leven bij een vreselijk ongeluk. Hun gehuurde Range Rover botste met hoge snelheid tegen twee bomen.

Het ongeval vond rond 21:30 uur plaats op de RN58, richting Dottignies. Beelden van bewakingscamera’s bevestigen dat de bestuurder de controle over het voertuig verloor bij het verlaten van een tunnel. De vijf inzittenden raakten bekneld in het brandende wrak. Slechts één persoon overleefde het ongeluk, maar raakte zwaargewond.

Lees ook: Maissa (17) komt om bij vreselijk ongeval in Antwerpen

De politie van Moeskroen startte een onderzoek en concludeerde al snel dat overdreven snelheid de hoofdoorzaak was van het ongeluk. Een auto-expert moet de gegevens nog bevestigen, maar de eerste aanwijzingen suggereren dat de auto met bijna 200 km/u reed.

Op sociale media circuleert een video waarin de jonge slachtoffers enkele uren voor het drama trots poseren naast de Range Rover. De politie heeft de echtheid van de beelden bevestigd, maar kan niet met zekerheid zeggen of de personen in de video ook daadwerkelijk in de auto zaten tijdens het ongeluk.

"Dit soort situaties komt helaas steeds vaker voor", zegt Magali Delannoy, woordvoerder van de lokale politie. "Jongeren huren krachtige auto’s voor feestelijke gelegenheden, zoals in dit geval een bruiloft."

Lees ook: Marokkaanse bokser omgekomen bij verkeersongeval in Italië

De families en nabestaanden van de slachtoffers worden opgevangen door hulpdiensten en lokale autoriteiten. Het parket van Bergen-Doornik is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van dit drama.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team