Zoeken

Marokkanen verruilen eigen stranden voor Spaanse Costa del Sol

7 augustus 2024 - 22:00 - Marokko

©

Steeds meer Marokkanen kiezen ervoor om hun zomervakantie door te brengen aan de Spaanse Costa del Sol, in plaats van aan de Marokkaanse kust. Dit jaar is het opvallend dat ook veel Marokkaanse gemeenschappen uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland deze trend volgen. De reden? Ongewenste praktijken op Marokkaanse stranden.

Zuid-Spanje is altijd al populair geweest bij Marokkaanse vakantiegangers. Dit jaar trekken opnieuw veel Marokkaanse families naar de Spaanse stranden, getuige het aantal auto’s met Marokkaanse kentekenplaten. Wat dit jaar echter opvalt, is dat ook veel Marokkanen die in het buitenland wonen, met name in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, voor Spanje kiezen. "Veel families, zowel in Marokko als in Europese landen, plannen bijeenkomsten met hun familieleden in het buitenland in Spaanse steden, om samen vakantie te vieren in toeristische resorts, vooral aan de Costa del Sol", meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokkanen gedwongen vakantie in buitenland te vieren

De aantrekkingskracht van Zuid-Spanje wordt versterkt door onfrisse praktijken op Marokkaanse stranden. Zo zijn er bendes actief die mensen afpersen voor het gebruik van het strand. Volgens lokale media dwingen deze bendes strandgangers om ligstoelen en parasols te huren en eisen ze onder dwang ’vergoedingen’. Veel Marokkanen die hun vakantie in Spanje doorbrengen, bevestigen deze verhalen. Daarnaast klagen ze over de aanwezigheid van ’herrieschoppers’ op Marokkaanse stranden en de intimidatie die zij toeristen aandoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team