Zoeken

Marokkanen gedwongen vakantie in buitenland te vieren

20 juli 2024 - 08:00 - Marokko

©

Steeds meer Marokkanen kiezen ervoor om hun vakantie buiten Marokko door te brengen, met name in Spanje, Portugal of Turkije. Reden hiervan zijn torenhoge prijzen van het toeristische aanbod in eigen land. Een rapport van het Marokkaans parlement werpt licht op deze problematiek.

Het rapport, opgesteld door een thematische groep die het toerismebeleid evalueert, schetst een beeld van de problemen in de Marokkaanse toeristische sector. Een van de grootste struikelblokken zijn de extreem hoge prijzen van hotels en restaurants, vooral in de zomer. Vergeleken met andere populaire vakantiebestemmingen zijn de prijzen in Marokko veel hoger, waardoor het land zijn concurrentiepositie verliest. Marokkanen trekken daarom steeds vaker naar het buitenland voor een betaalbare vakantie. In 2023 waren er al meer dan een miljoen Marokkaanse toeristen in het buitenland.

Lees ook: Toeristische hotspots in Noord-Marokko blijven leeg

De hoge prijzen, die vooral de middenklasse treffen, zijn een gevolg van het gebrek aan controle en transparantie. Er is weinig toezicht op de prijzen en er zijn grote verschillen tussen hotels van dezelfde categorie. Dit maakt het voor veel gezinnen onmogelijk om in eigen land van een vakantie te genieten.

Naast de hoge prijzen kampt de Marokkaanse toeristische sector ook met andere uitdagingen. De informele sector, die vaak via online platforms en sociale media opereert, zorgt voor oneerlijke concurrentie. Deze informele aanbieders bieden hun diensten tegen lagere prijzen aan, waardoor de gevestigde bedrijven in het nauw komen. Dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit en heeft een negatieve impact op de ervaring van toeristen.

Lees ook: Hoge prijzen verpesten zomervakantie Marokkanen

Een ander probleem is de wijdverbreide bedelarij, die volgens het rapport een ernstige bedreiging vormt voor het toerisme. Bedelen is in Marokko een strafbaar feit, maar het wordt steeds professioneler aangepakt en zorgt voor overlast bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Dit schaadt niet alleen de reputatie van toeristische bestemmingen, maar ook het imago van het hele land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team