Zoeken

Marokkanen laat watermeloen links liggen (video)

2 september 2024 - 14:40 - Marokko

©

De watermeloenoogst in Marokko heeft het moeilijk. Ondanks dat de prijzen de laatste dagen zijn gedaald, blijft de vraag laag, tot grote frustratie van de handelaren op de groothandelsmarkt in Casablanca.

"Een watermeloen kost nu tussen de 100 en 150 dirham", vertelt Najib, een verkoper op de markt, "maar de mensen kopen ze niet." Hij legt uit dat deze prijs nog steeds te hoog is voor veel huishoudens met een laag inkomen. "Er zijn mensen die maar 100 dirham per dag verdienen, die kunnen zich geen watermeloen van 70 of 100 dirham veroorloven, zeker niet als hij misschien niet eens zoet is."

Lees ook: Watermeloenen aan astronomische prijzen verkocht in Marokko

De hoge prijzen eerder dit seizoen waren volgens Najib het gevolg van droogte en slechte kwaliteit zaden. Hoewel de prijzen nu lager zijn - op de groothandelsmarkt zelfs gedaald van 6 naar 2 à 3 dirham per kilo - blijft de verkoop achter. De komst van ander zomerfruit, zoals perziken, nectarines en druiven, speelt hierbij een rol. "Een watermeloen van 70 of 100 dirham kopen is niet hetzelfde als twee kilo druiven voor 25 dirham", aldus Najib.

Lees ook: Besmette watermeloenen op borden Marokkanen?

Ook andere verkopers bevestigen de prijsdaling en de lage vraag. Ze hopen op betere weersomstandigheden volgend seizoen, want "zonder regen is er geen oogst".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team