Zoeken

Marokko stuurt Algerijnen en Tunesiërs terug naar huis

12 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

In een poging om illegale immigratie naar de Spaanse enclaves Sebta en Melilla te bestrijden, heeft Marokko de afgelopen dagen 39 Algerijnse en Tunesische migranten het land uitgezet. Allen werden teruggestuurd omdat ze illegaal in Marokko verbleven en probeerden Sebta binnen te komen.

De uitzettingen vonden plaats via vluchten vanaf de Mohammed V luchthaven in Casablanca. Vijf mensen werden dinsdag naar Tunesië gestuurd, terwijl 34 anderen afgelopen zondag al waren vertrokken. Ze waren eerder opgepakt in Fnideq, waar ze wachtten op een kans om illegaal de grens met Spanje over te steken.

Lees ook: Vermiste Algerijnse tweeling dood aangetroffen in Marokko

Volgens lokale bronnen werden de Algerijnse migranten via Tunesië teruggestuurd omdat er momenteel geen directe vluchten mogelijk zijn tussen Marokko en Algerije vanwege de verbroken diplomatieke banden.

Lees ook: Marokkaanse kinderen op bootje gevonden bij Sebta

Afgelopen augustus was een bijzonder drukke maand wat betreft pogingen om illegaal Sebta en Melilla binnen te komen. Volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken werden 14.648 migranten tegengehouden, die probeerden de enclaves te bereiken door te zwemmen of over de grenshekken te klimmen. Dit aantal vertegenwoordigt 32% van alle mislukte pogingen sinds het begin van dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team