Zoeken

Vermiste Algerijnse tweeling dood aangetroffen in Marokko

28 augustus 2024 - 10:30 - Marokko

©

De lichamen van Ayoub en Choaib Sahraoui, Algerijnse tweelingbroers die vermist raakten tijdens een poging om naar Sebta te zwemmen, zijn gevonden in Marokko.

De familie van de slachtoffers is in shock. "Ze zijn samen geboren en samen gestorven", zei een van de broers van de tweeling tegen El Faro de Ceuta. De tweeling had zich vastgebonden aan een vriend, Sohaib, die nog steeds vermist wordt. "Dit is het leven. Ze zijn op dezelfde dag geboren, verbonden door een navelstreng. Ze zijn op dezelfde dag gestorven, verbonden door een enkele draad", betreurt hun broer.

Lees ook: Lichaam Marokkaanse voetballer gevonden in Algerijnse wateren

Ayoub en Choaib, evenals hun vriend, waren goede zwemmers en hadden zelfs reddingscursussen gevolgd in Algerije. De tweeling beoefende vanaf jonge leeftijd de Vietnamese vechtsport Vovinam Viet Vo Dao en wonnen meerdere prijzen. Ayoub was kampioen in deze discipline, terwijl zijn broer Choaib een uitstekende zwemmer en reddingsexpert was.

Lees ook: Frans-Marokkaanse rugbyspeler door golf meegesleurd in Zuid-Afrika

De drie vrienden kwamen in de problemen tijdens hun oversteek en stuurden een noodsignaal voordat ze verdwenen. De familie van de tweeling had verschillende oproepen gedaan om hen te vinden, zonder succes. Net als veel andere jongeren die hun leven riskeren om Sebta zwemmend te bereiken, zijn ze waarschijnlijk bezweken aan de kou, vermoeidheid of verdronken. De familie bekijkt nu de mogelijkheden om hun lichamen terug naar Algerije te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team