Zoeken

Marokkaanse vrouw bereikt Sebta na vijf uur zwemmen (video)

1 september 2024 - 13:00 - Wereld

©

Chaimae El Grini, een 19-jarige vrouw uit Martil, Marokko, heeft Sebta bereikt door erheen te zwemmen. Haar verhaal ging viraal op TikTok nadat ze een video had geplaatst over haar avontuurlijke tocht.

Het was niet Chaimae’s eerste poging; ze had al vijf keer eerder geprobeerd de oversteek te maken. Deze keer slaagde ze er wel in, in tegenstelling tot veel andere jonge migranten die verdrinken of verdwijnen tijdens soortgelijke riskante ondernemingen.

Lees ook: Wanhopige Marokkaanse en zoontje zwemmen naar Sebta

Net als vele anderen hoopt Chaimae in Spanje een baan te vinden en een betere toekomst op te bouwen. Haar droom is om strandwacht te worden. "Ik weet niet precies waar ik heen wil, maar ergens waar veel werk is", vertelde ze aan FaroTV.

Tijdens haar vijf uur durende zwemtocht naar Sebta kwam Chaimae meerdere keren in levensgevaarlijke situaties terecht door sterke stromingen en mist. "Je moet je niet laten overmeesteren door de zee", zei ze daarover.

Lees ook: 300 mensen proberen van Marokko naar Sebta te zwemmen

Sommige mensen beschuldigden haar ervan anderen aan te moedigen om hetzelfde te doen. Chaimae ontkent dit en zegt dat ze met haar video juist wil laten zien hoe gevaarlijk zo’n overtocht is. In augustus alleen al zijn vijf Marokkanen verdronken tijdens pogingen om naar Sebta te zwemmen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team