Zoeken

"Marokko heeft de beste spelers ter wereld"

23 augustus 2024 - 13:50 - Marokko

©

De Marokkaanse zaalvoetballer Soufian Charraoui kijkt met trots terug op de indrukwekkende reeks van 50 wedstrijden zonder nederlaag van het Marokkaanse zaalvoetbalelftal. Hoewel deze reeks onlangs werd doorbroken door Spanje, blijft Charraoui vol vertrouwen dat Marokko de komende wereldkampioenschappen futsal, die van 14 september tot 6 oktober in Oezbekistan worden gehouden, zal winnen.

In een exclusief interview met de FIFA-website sprak de 27-jarige speler zijn trots uit over de ongeslagen reeks. "Het was echt ongelooflijk... We trainen veel en werken heel hard. De coach bereidt ons voor op elke wedstrijd. We willen elke wedstrijd winnen. Maar natuurlijk verwacht je niet dat je 50 wedstrijden ongeslagen blijft. Ik kan niet geloven dat we het hebben gedaan," aldus Charraoui, die dit resultaat toeschrijft aan het harde werk van de coach in de afgelopen 10 tot 15 jaar.

Lees ook: Futsal Afrika Cup: "Marokko komt uit een andere wereld" volgens coach Angola

"Hij is een buitengewoon persoon. We hebben veel van hem geleerd en blijven van hem leren. Hij haalt het beste in ons naar boven. Iedereen heeft veel respect voor hem en de andere coaches. We zijn als zijn kinderen," zei hij over Hicham Dguig, de bondscoach. Charraoui bedankte ook de Marokkanen voor hun niet-aflatende steun: "Ik geloof echt dat we de beste steun ter wereld hebben... De mensen zijn erg aan ons gehecht geraakt. Dat betekent veel voor ons."

Als topscorer van het Afrikaans kampioenschap futsal, dat Marokko afgelopen april won, voelt Charraoui zich helemaal thuis in het Marokkaanse team. "Voorheen speelde ik in de LNFS (de Spaanse futsalcompetitie). Terugkeren naar Marokko is de beste beslissing van mijn leven geweest. Ik voel me supergoed. Ik was erg tevreden over mijn prestaties op de Afrika Cup en tegen Spanje. Ik hoop dit niveau te behouden en het team te helpen tijdens het WK. Ik hoop erbij te zijn. Het is echt speciaal, want het zou mijn eerste WK zijn."

Lees ook: Marokkaans zaalvoetbalteam wint 50e duel op rij, wereldrecord!

Soufian Charraoui besluit vol vertrouwen: "Ik denk dat we de afgelopen twee jaar echt ons potentieel hebben laten zien. We hebben een geweldig team met geweldige spelers - voor mij de beste groep spelers ter wereld - en de beste coach ter wereld. We kunnen niet wachten om deel te nemen aan dit WK en het te winnen. Natuurlijk is het winnen van een WK niet makkelijk. We zullen Brazilië, Spanje en Portugal tegenkomen, maar we zullen er alles aan doen om als eerste in de groep te eindigen en de titel te pakken. Ik geloof er volledig in."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team