Zoeken

Marokko blinkt uit als toeristische trekpleister in Afrika

30 juni 2024 - 23:30 - Marokko

©

Marokko bevestigt zijn positie als een van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen in Afrika, volgens een recente ranglijst van Tripadvisor. Het land domineert de lijst met zowel bezienswaardigheden als onvergetelijke ervaringen.

De betoverende Majorelle-tuin in Marrakech, met zijn kenmerkende blauwe muren en exotische planten, staat op nummer één. Het prachtige Bahia-paleis, ook in Marrakech, volgt op de voet en toont de pracht van de Marokkaanse architectuur. Zelfs de indrukwekkende Moskee Hassan II in Casablanca, met zijn intrigerende beweegbare dak, vindt zijn plek in de top tien.

Lees ook: Marokkaanse toeristische inkomsten schieten omhoog

Maar Marokko biedt meer dan alleen bezienswaardigheden. Een driedaagse reis van Marrakech naar Fez via de adembenemende Merzouga-woestijn wordt door Tripadvisor aanbevolen als een van de mooiste toeristische ervaringen ter wereld. Bezoekers kunnen genieten van kameeltochten door de gouden duinen, spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen, en overnachtingen in luxe woestijnkampen.

Lees ook: Toerisme: Algerije wil concurreren met Marokko

Tripadvisor moedigt toeristen ook aan om de Atlasgebergte te verkennen, lokale arganoliecorporaties te bezoeken, en zich onder te dompelen in de authentieke Marokkaanse keuken, muziek en dans.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team