Zoeken

Toerisme: Algerije wil concurreren met Marokko

5 juni 2024 - 20:00 - Wereld

©

Algerije zet in op toerisme. De Algerijnse regering wil de toeristische sector een boost geven om de concurrentie met buurlanden Marokko en Tunesië aan te gaan. Beide landen hebben al een aanzienlijke voorsprong op Algerije op het gebied van toerisme.

Marokko trekt veel meer toeristen. In 2023 verwelkomde het koninkrijk 14,5 miljoen bezoekers, terwijl Algerije, ondanks dat het groter en rijker is, slechts 3,3 miljoen toeristen mocht tellen. Volgens de Marokkaanse toerismeprofessionals is de toerismesector in Marokko goed voor 700.000 directe banen en veel meer indirecte banen. In Algerije werden in 2021 daarentegen slechts 500 banen in de toeristische sector gecreëerd volgens Statista.

Lees ook: Marokkaans toerisme: succes of verborgen problemen?

Algerije heeft ambitieuze plannen voor de toekomst van het toerisme. De Algerijnse Nationale Toerismeorganisatie streeft ernaar om tegen 2030 het aantal toeristen naar 12 miljoen te verhogen, wat een verviervoudiging zou betekenen, meldt Daily Mail. "Om dit te bereiken, willen we als toerisme- en ambachtelijke sector investeringen aanmoedigen, faciliteiten voor investeerders aanbieden, toeristische en hotelfaciliteiten bouwen", aldus Saliha Nacerbay, directeur-generaal van de Algerijnse Nationale Toerismeorganisatie.

Lees ook: Toerisme: Marokko boekt vooruitgang, maar kan nog beter

Het buurland investeert ook fors in de toeristische infrastructuur. Er zijn al 2000 toeristische projecten goedgekeurd, waarvan er 800 momenteel in aanbouw zijn. Daarnaast worden ook historische bezienswaardigheden gerenoveerd. Er zijn 249 locaties geselecteerd voor toeristische ontwikkeling, waarvan 70 al klaar zijn zijn en 50 nog gerestaureerd moeten worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team