Zoeken

Marokko duurste Arabisch team op Olympische Spelen

11 juli 2024 - 11:20 - Sport

©

Het Marokkaans Olympisch team is het duurste Arabische team op de Olympische Spelen in Parijs. Met een marktwaarde van meer dan 166 miljoen euro staat Marokko ver voor Egypte en Qatar.

Wereldwijd staat het Marokkaans team, onder leiding van coach Tarik Sektioui, op de vierde plaats. Alleen Frankrijk, Spanje en Argentinië hebben een hogere marktwaarde volgens gegevens van Transfermarkt. Het is de achtste keer dat Marokko deelneemt aan de Olympische Spelen.

Lees ook: Marokko onthult outfits voor Olympische Spelen (video)

De Atlas Leeuwen zijn al begonnen met een trainingskamp in het Mohammed VI voetbalcentrum in Maâmora. Ze hopen in Parijs een van de drie medailles te bemachtigen en hun concurrenten in groep twee, Argentinië, Oekraïne en Irak, te verslaan.

Lees ook: Hakimi, Bounou en Aguerd leiden Marokkaans Olympisch elftal

Op 18 juli speelt het Marokkaans olympisch team een oefenwedstrijd tegen een internationale tegenstander om de spelers voor te bereiden op hun eerste wedstrijd tegen Argentinië op 24 juli. Coach Sektioui heeft een selectie van 22 spelers samengesteld, waaronder sterren als Achraf Hakimi, Munir El Kajoui en Soufiane Rahimi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team