Zoeken

Marokko: moderne stations voor soepeler en veiliger reizen

12 juli 2024 - 06:00 - Marokko

©

De Marokkaanse spoorwegmaatschappij (ONCF) gaan een nieuw systeem voor toegangscontrole op de perrons installeren. Dit moet de veiligheid van reizigers vergroten en de drukte op de stations verminderen.

"Met het nieuwe systeem kan ONCF de passagiersstroom beter beheren en opstoppingen voorkomen," meldt Les Inspirations Éco. Dit zorgt voor soepelere reizen en een betere benutting van de bestaande infrastructuur. Ook vertragingen kunnen zo worden beperkt en de dienstregeling beter worden nageleefd.

Lees ook: Casablanca investeert miljarden in nieuwe treinstations

Het project maakt deel uit van een bredere modernisering van het spoorwegnet. Naast veiligheid en het tegengaan van zwartrijden, investeert ONCF ook in geavanceerde technologie voor bijvoorbeeld kaartverkoop en verkeersmanagement.

Lees ook: Rabat krijgt modern treinstation voor Afrika Cup 2025

De uitbreiding van het spoorwegnet staat ook op de agenda, om regionale verschillen te verkleinen en de lokale economie te stimuleren. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk aandachtspunt, evenals het continu bijscholen van personeel om hun technologische kennis op peil te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team