Zoeken

Marokko: nieuwe spoorlijn gepland

12 mei 2024 - 07:00 - Marokko

©

De start van de aanleg van een nieuwe spoorlijn die Casablanca met Beni Mellal zal verbinden via Khouribga is aanstaande. Dat wordt bevestigd door de prefectuur van de provincie Beni Mellal.

Deze aankondiging werd gedaan tijdens een bijeenkomst tussen de wali van de regio Beni Mellal-Khenifra, Khatib El Hebil, en de directeur-generaal van de nationale spoorwegmaatschappij ONCF.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens aangesloten op spoorwegnet

Tijdens de bijeenkomst, waar ook de voorzitter van de regio Beni Mellal-Khenifra, de gouverneur van de provincie Khouribga, de voorzitter van de kamer van koophandel, industrie en diensten van de regio Beni Mellal-Khenifra en de voorzitter van de gemeente Beni Mellal aanwezig waren, werden de verschillende voorgestelde routes voor het spoorwegproject Khouribga-Beni Mellal, evenals de financiële kosten ervan, besproken.

Lees ook: Forse investering in nieuw tunnelproject Rabat

Na afloop van deze bijeenkomst bevestigden alle partijen de aanstaande start van de bouwwerkzaamheden van deze als strategisch beschouwde spoorlijn. De nieuwe spoorlijn moet de regio ontsluiten en de mobiliteit van de bevolking vergemakkelijken, met als bijkomend voordeel de stimulering van de economische activiteit en de creatie van nieuwe banen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team