Zoeken

Marokko onteigent voormalige minister

13 september 2024 - 12:10 - Marokko

©

Fathallah Oualalou, voormalig minister van Economie en Financiën, is één van de mensen die onteigend zullen worden vanwege de uitbreiding van de luchthaven Rabat-Salé.

Oualalou, die ook ooit burgemeester was van de hoofdstad Rabat, en zijn zus Sanae verliezen een perceel van bijna twee hectare in Salé. Op dit perceel staat een bakstenen gebouw van 167 vierkante meter.

Lees ook: Marokko onteigent Algerijns staatseigendom

Volgens het overheidsagentschap ANEP, dat verantwoordelijk is voor het project, omvat de uitbreiding en modernisering van de luchthaven de bouw van een nieuwe terminal en andere bijbehorende infrastructuur, zoals extra parkeerplaatsen voor vliegtuigen en een parkeergarage voor 1300 auto’s. De uitbreiding zal plaatsvinden op een oppervlakte van ongeveer 69.000 vierkante meter.

Lees ook: Marokko onteigent moeder VAE-president Mohammed bin Zayed Al Nahyan

Na de uitbreiding zal de luchthaven een kelder hebben voor technische installaties, een begane grond met incheckbalies en een vertrekhal, een eerste verdieping voor aankomende passagiers en een tweede verdieping met een vertrekhal, winkels, restaurants en andere diensten. De kosten van het project worden geschat op meer dan 1,6 miljard dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team