Zoeken

Marokko wil greep krijgen op ’onzedelijk’ content op sociale media

3 juli 2024 - 10:30 - Marokko

©

De overvloed aan immorele, triviale en aanstootgevende content op sociale media baart zowel de Marokkaanse bevolking als politici zorgen. Oppositiepartijen in het parlement eisen actie tegen dit fenomeen, dat volgens hen het sociale en culturele weefsel van de Marokkaanse samenleving aantast.

Tijdens een parlementaire zitting riepen oppositieleden de Marokkaanse regering op om strenger toezicht te houden en wetten strikt toe te passen om een veilige online omgeving te creëren, vooral voor jongeren en kinderen.

Lees ook: Marokko: 80% van de bevolking op sociale media

Minister Mohamed Mehdi Bensaid van Jeugd, Cultuur en Communicatie, benadrukte dat de strijd tegen ongepaste content een "maatschappelijke verantwoordelijkheid" is. Hij wees erop dat burgers het recht hebben om juridische stappen te ondernemen en dat het Marokkaanse wetboek van strafrecht alle vormen van aanstootgevende content en aanzetten tot seksueel geweld strafbaar stelt.

Lees ook: Marokkaanse artiesten: sensatie, geld en buzz op sociale media

De bewindsman kondigde aan dat zijn ministerie werkt aan het verspreiden van positieve content en initiatieven op sociale media. Hij ziet dit als een effectieve manier om het probleem aan te pakken en een veiligere en positievere online omgeving voor iedereen te creëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team