Zoeken

Marokko in ranglijst duurste steden voor expats

18 juni 2024 - 22:10 - Marokko

©

Casablanca behoort volgens de Mercer-ranglijst 2024, die maandag werd gepubliceerd, tot de duurste steden ter wereld voor expats.

Opnieuw bezetten Hong Kong en Singapore de eerste twee plaatsen als duurste steden voor buitenlandse werknemers, onder meer door de stijgende huurprijzen en "volatiele inflatietrends." "De uitdagingen met betrekking tot de kosten van levensonderhoud hebben een aanzienlijke impact gehad op multinationale organisaties en hun werknemers", aldus Yvonne Traber, hoofd Global Mobility bij Mercer, in een persbericht.

Lees ook: Dit zijn de twee beste Marokkaanse steden voor expats

De Zwitserse steden Zürich, Genève, Bazel en Bern volgen op de voet, samen met New York, Londen, Nassau (Bahama’s), Los Angeles en Kopenhagen. Casablanca staat op de 153e plaats van de 226 onderzochte steden.

In Afrika staat Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, op de 14e plaats, vóór Dubai en Parijs (29e). In de Stille Oceaanregio staat Sydney op de 58e plaats. Binnen Canada is Toronto de duurste stad (92e), terwijl Mumbai de duurste stad is in India (136e).

Lees ook: Marrakech bij beste steden voor expats

De ranglijst is gebaseerd op een vergelijking van de prijzen van 200 goederen en diensten, waaronder huisvesting, transport, voedsel, kleding en huishoudelijke artikelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team