Zoeken

Marokko pakt straatraces hard aan: Europese politie kijkt jaloers toe

10 september 2024 - 11:20 - Marokko

©

De Marokkaanse politie wordt geprezen door het Franse tijdschrift Le Point voor haar effectieve aanpak van straatraces met motoren en auto’s. Terwijl Frankrijk nog worstelt met dit probleem, boekt Marokko goede resultaten.

Straatraces, vooral populair op sociale media, zijn dit jaar enorm toegenomen, ook in Frankrijk. In Marokko zijn de daders echter makkelijk te identificeren omdat ze zichzelf filmen en hun stunts online zetten. Vaak gaat het om toeristen, die in Marokko de bijnaam ’French Arabics’ hebben gekregen. Ze zijn vooral actief in Marrakech, waar ze appartementen of villa’s huren en dure motoren, scooters of zelfs luxe auto’s zoals de Porsche Macan besturen, ondanks hun jonge leeftijd.

Lees ook: Straatraces met quads, scooters en auto’s in Harhora

De Marokkaanse politie heeft grootschalige acties ondernomen in steden als Fez, Casablanca, Tanger en Salé. De grootste actie vond eind augustus plaats in Marrakech, waar agenten de stad afzetten en bestuurders streng controleerden. Volgens sommige Marokkanen was de politie zelfs té streng. De acties hebben echter wel effect gehad: in totaal zijn 2956 mensen gearresteerd en bijna 1000 mensen beboet, waarvan 500 voor het rijden zonder helm. Ook zijn 415 voertuigen in beslag genomen. Le Point noemt deze Marokkaanse politieactie "indrukwekkend".

Lees ook: Politie pakt straatracers op in Tanger na virale video

Het Franse tijdschrift ontkent tevens de geruchten over de uitzetting van Frans-Marokkaanse jongeren naar Frankrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team