Zoeken

Onvrede in Marokko: tanken onbetaalbaar

23 augustus 2024 - 06:00 - Marokko

©

Automobilisten in Marokko zuchten onder de aanhoudend stijgende brandstofprijzen. De prijs voor een liter diesel is inmiddels de grens van 13 dirham gepasseerd, terwijl benzine tussen de 14 en 15 dirham per liter kost. Dit zet een domper op de vakantiestemming, zeker omdat veel Marokkanen al moeite hebben om een betaalbare vakantie te vinden.

Ondanks een recente daling van de wereldwijde olieprijzen, staat Marokko volgens de website Global Petrol Prices in de top vijf van Afrikaanse landen met de hoogste brandstofprijzen in augustus. Alleen de Centraal-Afrikaanse Republiek, Senegal, Zimbabwe en de Seychellen zijn duurder.

Lees ook: Dieselrijders in Marokko dupe van hoge winstmarges

Met een literprijs van 1,493 dollar staat Marokko wereldwijd op de 52e plaats. Het land staat ook op de achtste plaats in Afrika en op de eerste plaats in de Arabische wereld wat betreft de stijging van de dieselprijzen. Volgens verschillende rapporten zal deze stijgende trend zich de komende tijd voortzetten.

Lees ook: Marokko in top 5 duurste landen van Afrika voor benzine

Deze aanhoudende prijsstijgingen zorgen voor frustratie onder automobilisten en maken het voor veel mensen moeilijker om de auto te pakken, zowel voor dagelijks gebruik als voor vakanties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team