Zoeken

Marokko-team: Walid Regragui zet in op ervaring

27 mei 2024 - 08:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui is druk bezig met het finetunen van zijn selectie voor de wedstrijden in juni tegen Zambia en Congo, die tellen voor de derde en vierde speeldag van de kwalificatie voor het WK 2026. Romain Saïss en Nayef Aguerd maken mogelijk hun comeback om de defensie te versterken.

Voor deze twee cruciale wedstrijden, respectievelijk gepland op 7 en 11 juni, overweegt Walid Regragui om Romain Saïss en Nayef Aguerd op te roepen om de defensie van de Atlas Leeuwen te versterken. De bondscoach wil de twee spelers, die een belangrijke rol speelden in de uitstekende prestaties van Marokko op het WK 2022 in Qatar, om drie redenen terugbrengen: ten eerste vanwege hun ervaring op het Afrikaanse continent en hun goede samenwerking op het veld; ten tweede vanwege het gebrek aan ervaring van Chadi Riad en Abdou Harroui; en ten slotte om de defensieve fouten te vermijden die deze spelers tijdens de oefenwedstrijden tegen Angola en Mauritanië in maart hebben gemaakt.

Lees ook: Romain Saïss: einde van de regeerperiode?

Romain Saïss (34) en Nayef Aguerd (28) zijn al jaren vaste basisspelers voor het Marokkaans elftal. De twee spelers zijn gewend aan grote wedstrijden, aangezien ze hebben deelgenomen aan het WK 2022 in Qatar en de laatste Afrika Cup in Ivoorkust. Hun statistieken bij de nationale ploeg zijn behoorlijk goed en lijken de beslissing van Regragui te bevestigen om op hen te rekenen voor de wedstrijden tegen Zambia en Congo.

Lees ook: Walid Regragui bezorgd over kwetsbare Aguerd

Chadi Riad (21) en Abdou Harraoui (25) daarentegen speelden elk slechts één wedstrijd voor de Atlas Leeuwen. Walid Regragui was niet tevreden over de prestatie van Abdou Harroui, die veel defensieve fouten maakte en niet goed samenwerkte met Nayef Aguerd tijdens de oefenwedstrijd tegen Angola. De coach was ook niet tevreden over de prestaties van Chadi Riad tijdens de wedstrijd tegen Mauritanië, waardoor hij overweegt om Romain Saïss op te roepen voor de wedstrijden tegen Zambia en Congo. De aanvoerder van de Atlas Leeuwen was voor de vorige wedstrijden niet geselecteerd, ondanks zijn goede prestaties bij zijn club Al Shabab.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team