Zoeken

Marokko verijdelt grote goudsmokkel vanuit Algerije

30 augustus 2024 - 09:40 - Marokko

©

De Marokkaanse Gendarmerie heeft in Bouarfa een grote goudsmokkeloperatie vanuit Algerije naar Marokko verijdeld. Bij de actie werd 36 kilo aan goudstaven in beslag genomen, samen met een bedrag van 9,8 miljoen dirham, dat vermoedelijk bedoeld was om agenten om te kopen. Drie verdachten zijn gearresteerd.

De succesvolle operatie was het resultaat van intensief onderzoek en samenwerking tussen verschillende veiligheidsdiensten. Na een tip over verdachte activiteiten bij een controlepost, startte de gendarmerie een onderzoek. Door observatie en inlichtingen wisten ze de smokkelaars op heterdaad te betrappen toen ze het goud Marokko probeerden binnen te smokkelen.

Lees ook: Marokko: politiehonden vinden 26 goudstaven

De arrestanten maken deel uit van een grotere criminele organisatie die zich bezighoudt met de smokkel van goud vanuit Algerije naar Marokko. Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang, en de autoriteiten sluiten meer arrestaties niet uit. Er wordt ook gekeken naar mogelijke betrokkenheid van Algerijnse criminele bendes die actief zijn in de grensstreek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team