Zoeken

Marrakech eist actie tegen Duitse boekingssite

2 oktober 2024 - 12:10 - Marokko

©

Toerisme professionals in Marrakech en de omliggende regio’s luiden de noodklok over de Duitse boekingssite GetYourGuide. Ze beschuldigen de website van oneerlijke concurrentie en het aanbieden van diensten zonder de vereiste vergunningen en belastingen te betalen.

De lokale ondernemers, waaronder taxibedrijven, restaurants en resorts, zijn vooral verbolgen over de manier waarop GetYourGuide betalingen afhandelt. De site accepteert alleen betalingen in vreemde valuta via internationale creditcards, en alle boekingen worden online gedaan via hun website in Berlijn. Dit wordt door veel mensen gezien als een manier om de Marokkaanse belastingdienst te omzeilen. Er zijn zelfs gevallen bekend van toeristen die tickets voor de Majorelletuin kochten via GetYourGuide, om er vervolgens achter te komen dat ze opgelicht waren.

Lees ook: Marokko jaagt op Airbnb-inkomsten

De professionals wijzen ook op de lage prijzen die GetYourGuide hanteert. Voor slechts 260 dirham biedt de site bijvoorbeeld een retourtransfer van Marrakech naar Agafay, een 30 minuten durende quadrit, een kamelenrit van 30 minuten en een diner met tajine en muntthee. De maaltijden zouden onder onhygiënische omstandigheden worden bereid en de quadrijders en obers zouden vaak minderjarig zijn en niet naar behoren worden betaald of verzekerd.

Volgens de lokale ondernemers handelt GetYourGuide in strijd met de Marokkaanse wetgeving. Ze bieden individuele reizen aan zonder tussenkomst van een reisbureau en zonder de vereiste vouchers. Bovendien is betaling in Marokkaanse dirhams niet mogelijk en worden alleen buitenlandse creditcards geaccepteerd.

Lees ook: Vakantie in Marokko: een nachtmerrie voor verhuurders

De toerismeprofessionals in Marrakech en Al Haouz dringen aan op actie van de autoriteiten. Ze willen dat er een onderzoek komt naar GetYourGuide en de praktijken van de site, en dat er strengere controles komen op de naleving van de regels en voorschriften in de toeristische sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team