Zoeken

Meelmaffia opgerold in Nador

1 oktober 2024 - 11:20 - Marokko

©

De politie van Nador heeft afgelopen weekend, in samenwerking met de politie van Guercif en Berkane en de inlichtingendienst DGST, twaalf personen gearresteerd voor het illegaal verhandelen van gesubsidieerd meel.

Tijdens de operatie werden acht opslagplaatsen doorzocht: drie in Berkane, drie in Guercif en twee in de buurt van Zaïo, net buiten Nador. In deze loodsen werd grote hoeveelheden gesubsidieerd meel gevonden, dat bestemd was voor de zwarte markt. In totaal werd zo’n 60 ton meel in beslag genomen. Het meel werd opgeslagen in onhygiënische omstandigheden, wat een gevaar vormde voor de volksgezondheid.

Lees ook: Broodprijzen in Marokko: geen stijging... voor nu!

Naast het meel nam de politie ook een vrachtwagen, een bestelbus en een personenauto in beslag. Deze voertuigen werden vermoedelijk gebruikt voor het transport en de distributie van het gesubsidieerde meel.

Lees ook: Marokkaanse miljardair opgepakt voor malafide productie van meel

De verdachten zitten momenteel vast en het onderzoek is in volle gang. Het Openbaar Ministerie houdt toezicht op de zaak. De autoriteiten werken samen met de nationale voedselveiligheidsautoriteit ONSSA om de herkomst van het meel en de omstandigheden waarin het werd opgeslagen te achterhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team