Zoeken

Broodprijzen in Marokko: geen stijging... voor nu!

3 juni 2024 - 11:00 - Economie

©

De Nationale Federatie van Bakkerijen en Banketbakkers van Marokko (FNBPM) heeft gereageerd op geruchten over een aanstaande prijsstijging van brood. In een officieel communiqué benadrukt de Federatie dat er voorlopig geen sprake is van een verhoging van de broodprijs.

De FNBPM legt uit dat deze beslissing is genomen in afwachting van de uitkomst van een aanstaande bijeenkomst tussen de sectorprofessionals en de bevoegde autoriteiten. Tijdens deze bijeenkomst zullen de partijen naar structurele oplossingen zoeken om de zorgwekkende stijging van de prijs van butaangas, die een directe impact heeft op de broodproductiekosten, aan te pakken.

Lees ook: Marokko moet broodconsumptie verminderen

De organisatie, die zich bewust is van het belang van gezamenlijke oplossingen, kondigt aan dat er een officiële brief aan premier Aziz Akhannouch zal worden gestuurd. In deze brief wil de FNBPM een constructieve dialoog openen over de eisen van de sector en samenwerkingsmogelijkheden met de overheid verkennen.

Lees ook: Na gasprijs stijgt ook broodprijs in Marokko

Een van de prioritaire eisen is een verlichting van de fiscale en sociale lasten die op de bakkerijen drukken. De FNBPM pleit voor een verlaging van de bijdragen aan belastingen en sociale zekerheid, in lijn met de maatregelen die reeds zijn genomen voor andere kwetsbare sectoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team