Zoeken

Meisje met hoofddoek geweigerd op Franse school in Marokko

5 oktober 2024 - 08:50 - Marokko

©

Een Marokkaans meisje is geweigerd voor het tweede jaar van de middelbare school op de Lycée Léon l’Africain, een Franse school in Rabat. De reden? Het dragen van een hoofddoek.

Dit incident heeft geleid tot protesten van de familie van het meisje en andere ouders op de school. Het is vooral opmerkelijk omdat het meisje eerder op een Franse school in de Verenigde Arabische Emiraten zat. Pas na haar verhuizing naar Marokko met haar familie werd ze geweigerd op de Lycée Léon l’Africain, niet vanwege haar schoolprestaties, maar vanwege haar vermeende religieuze praktijk.

Lees ook: School in Marokko: jeans of hoofddoek?

De familie van het meisje heeft besloten om aangifte te doen. Dit is niet de eerste keer dat een meisje met een hoofddoek wordt geweigerd op een Franse school in Marokko. Tijdens het schooljaar 2023 konden verschillende leerlingen van het Lycée Descartes, ook in Rabat, zich niet inschrijven vanwege hun hoofddoek. De beslissing van de school volgde op een richtlijn van de toenmalige Franse minister van Onderwijs, Gabriel Attal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team