Zoeken

School in Marokko: jeans of hoofddoek?

26 september 2024 - 19:40 - Marokko

©

Een politica van de PJD-partij heeft felle kritiek geuit op de kledingvoorschriften van het Ibn Abbad-college in Salé. Leerlingen zijn daar verplicht een uniform te dragen met een blauwe spijkerbroek, wat volgens haar een inbreuk is op het recht om een hoofddoek te dragen.

Touria Afif stelt dat de hoofddoek een authentieke en gepaste kledingkeuze is die de waardigheid en heiligheid van onderwijsinstellingen respecteert. In een schriftelijke vraag aan de minister van Onderwijs uit ze haar bezorgdheid over het feit dat het schoolreglement leerlingen verplicht een uniform met een blauwe spijkerbroek te dragen. Volgens haar heeft deze beslissing geleid tot grote verbazing en ontevredenheid onder leerlingen, ouders en het Marokkaanse publiek.

Lees ook: Hoofddoek op school: TikTok generatie

De politica vindt de verplichting om een spijkerbroek te dragen een ernstige zaak en eist dat de minister van Onderwijs uitlegt welke dringende maatregelen zijn ministerie zal nemen om dit probleem op te lossen. Ze wil dat dergelijke "excessen en administratieve misstanden" die het Marokkaanse onderwijssysteem schaden, worden voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team