Zoeken

Meisje (6) overleden: eenvoudige operatie loopt fataal af in Agadir

28 juni 2024 - 08:50 - Marokko

©

Een zesjarig meisje is dinsdag overleden in een kliniek in Agadir, na een operatie om haar amandelen te laten verwijderen. Haar familie vermoedt een medische fout.

Yousra onderging dinsdagavond een operatie in een privékliniek in Agadir. Volgens haar familie is ze tijdens de operatie overleden als gevolg van een fout bij de anesthesie. De familie beweert dat de anesthesie werd toegediend door verpleegsters, terwijl dit volgens hen had moeten gebeuren door een anesthesist. Ze benadrukken dat Yousra alle nodige tests had ondergaan voor de operatie.

Lees ook: Vrouw sterft na operatie in Tetouan, familie hekelt medische fout

De tragische gebeurtenis heeft geleid tot een parlementaire vraag van Khalid Chennak, lid van de Istiqlal-partij. In een schriftelijke vraag aan de minister van Volksgezondheid en Sociale Bescherming eist Chennak een dringend onderzoek naar de omstandigheden van Yousra’s dood.

Lees ook: Kleine Salma overleden na medische fout in M’diq

Chennak hekelt "de terugkerende sterfgevallen van kinderen door nalatigheid in sommige privéklinieken die enkel op winst gericht zijn". Het parlementslid hoopt dat het "transparante en onpartijdige" onderzoek dat zal worden opgestart, zal leiden tot het vaststellen van de verantwoordelijkheden, de bestraffing van de schuldigen aan Yousra’s dood en het voorkomen van toekomstige sterfgevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team