Zoeken

Vrouw sterft na operatie in Tetouan, familie hekelt medische fout

23 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

De familie van een 57-jarige vrouw die in Tétouan overleed na een hysterectomie, klaagt een kliniek aan voor medische fout.

De vrouw werd opgenomen in de privé-kliniek na bloedverlies en onderging een biopsie om poliepen te verwijderen. Na de ontdekking van abnormale cellen op de baarmoederhals, volgden verdere analyses en een operatie.

Lees ook: Medische fout loopt bijna fataal af voor meisje in Tetouan

De patiënte onderging een dubbele hysterectomie en een ovariëctomie, maar overleed kort na de operatie. De familie, verbaasd over haar dood, eiste toegang tot haar medisch dossier. De kliniek gaf hen echter enkel een algemeen rapport, wat hen ertoe aanzette een klacht in te dienen.

Lees ook: Kleine Salma overleden na medische fout in M’diq

De zaak is nu in handen van de rechtbank van eerste aanleg in Tetouan. De rechtbank zal tijdens de zitting volgende week nagaan of de gezondheidstoestand van de patiënt vóór haar overlijden een operatie toeliet, of het medisch protocol correct was, of de behandelende arts complicaties had kunnen voorkomen gezien haar medische voorgeschiedenis, en of de patiënt de nodige onderzoeken en analyses had ondergaan om te bevestigen dat haar gezondheidstoestand een operatie toeliet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team