Zoeken

Meryame Kitir in geheim getrouwd (foto)

22 juli 2024 - 08:50 - Wereld

©

Meryame Kitir, voormalig minister en jarenlang boegbeeld van de socialisten in het Belgische Limburg, is in het geheim getrouwd met een man uit Parijs.

In Genk, waar Kitir woont, was het huwelijk al enigszins bekend, hoewel ze er zeer discreet over bleef. Vrijdagochtend maakte ze via sociale media bekend dat ze in het huwelijksbootje is gestapt. Veel details wil Kitir niet prijsgeven, behalve dat de ceremonie en het feest in België plaatsvonden. “Ik heb op mijn 44ste mijn soulmate gevonden,” vertelde ze. Haar man, afkomstig uit de buitenwijken van Parijs, is erg blij met de natuur en rust in Genk.

Lees ook: Meryame Kitir scheert hoofd kaal om vriendin met kanker te steunen

Op de gedeelde foto’s draagt Kitir een witte jurk en heeft hennatekeningen op haar handen. De politica koos ervoor om slechts één traditionele jurk te dragen zodat ze optimaal van het feest kon genieten. “Het was een intiem feest, met familie en naaste vrienden,” vertelde ze lachend.

Over de taal waarin zij en haar man communiceren, zei Meryame Kitir dat ze Frans met hem spreekt. Er was kritiek geweest op haar gebrek aan Frans tijdens haar ministerschap, maar Kitir benadrukt dat veel van wat over haar werd geschreven niet waar was. Haar man spreekt ook geen Arabisch.

Lees ook: Time-out voor Belgische minister Meryame Kitir

Kitir heeft zich volledig teruggetrokken uit de politiek en is op zoek naar een nieuwe maatschappelijke uitdaging. "Die deur is afgesloten zodat een andere open kan gaan," zegt ze over de politiek. "Ik wil graag sociaal maatschappelijk actief blijven. Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team