Deeg
– 500g bloem
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel suiker
– 25cl lauw water
– 15g bakkersgist
Saus
– 500g kefta (gehaktvlees)
– 2 eetlepels boter
– Olie
– 1 ajuin
– 2 grote paprika’s
– 1 blikje paddenstoelen
– 2 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 laurierblad
– 1 takje tijm
– Basilicum
– Oregano
– Peper
– Water
– Zout
– Kaas naar smaak
Deeg
Doe de bloem in een kom en maak een put in het midden. Doe in een andere kom het water, het suiker en de gist en meng goed. Voeg dit toe aan het bloem en kneed tot een gladde pasta. Laat het deeg 1 uur rusten. Snijd dan in cirkels volgens de gewenste grootte.
Saus
Snijd de paprika’s, het ajuin, de knoflook, de paddenstoelen en de gepelde tomaten in stukjes.
Doe de olie en de boter in een pan en warm op. Voeg het gehaktvlees toe en roer goed zodat het vlees loskomt.
Voeg de paprika en de paddenstoelen, de gepelde tomaten, de knoflook, tomatenpuree en alle kruiden behalve de oregano toe. Laat 30 minuten op een laag vuurtje sudderen. De saus mag niet te vloeiend zijn.
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een lichtjes geoliede bakplaat. Leg de deegvormpjes erop en doe op elke minipizza een beetje saus. Bestrooi met kaas naar smaak (mozzarella, parmezaan, blauwe kaas, geitenkaas, gouda enz.). Doe een beetje oregano op elke pizza.
Bak in de oven tot het deeg een mooi goudbruine kleur heeft. Dien warm op.
Marokkaanse kroketten met eieren
Hoorntjes gevuld met garnaal
Amlou
Loubia
Seffa
Mini pastilla’s met sausijsjes