Zoeken

Mocro Maffia-verdachte opgepakt na aanslag op politicus

3 september 2024 - 18:50 - Wereld

©

Een man van Tunesische afkomst, vermoedelijk gelinkt aan de Mocro Maffia, is zondag in Frankrijk gearresteerd. Hij werd gezocht op basis van een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd door Spanje vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de moordpoging op de voormalige Spaanse politicus Alejo Vidal-Quadras op 9 november vorig jaar.

De arrestant is de broer van de Tunesiër Mehrez Ayari, de huurmoordenaar die probeerde Vidal-Quadras te vermoorden. Hij hield zich al maanden schuil in Frankrijk, maar kon dankzij het Europese arrestatiebevel alsnog worden opgepakt, meldt El Español.

Lees ook: Moordpoging op hoge ambtenaar: betrokkenheid Mocro Maffia steeds duidelijker

Net als zijn broer zou de verdachte banden hebben met de Mocro Maffia en betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van de aanslag op Vidal-Quadras. Zijn arrestatie volgt tweeënhalve maand na die van Mehrez Ayari door de Nederlandse politie. Volgens onderzoekers zit de Marokkaanse maffia, die in Nederland en België dood en verderf zaait, achter de moordpoging.

In totaal zijn er nu zeven verdachten gearresteerd in verband met het onderzoek. Eerder werd in Nederland een vrouw opgepakt die ervan wordt beschuldigd de aanslag te hebben gefinancierd. Daarvoor waren al vier andere personen tussen de 20 en 30 jaar oud aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij de voorbereidingen.

Lees ook: Mocro Maffia achter moordaanslag op hoge Spaanse ambtenaar?

Er zijn sterke vermoedens dat Iran achter de aanslag op Alejo Vidal-Quadras zit, die zich openlijk kritisch heeft uitgelaten over het Iraanse regime. Ook Sami Bekal Bounouare, alias Pacho, wordt verdacht. Hij zou Spanje enkele dagen voor de aanslag hebben verlaten om naar Marokko te vluchten. Het onderzoek naar de opdrachtgever van de moordpoging loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team