Zoeken

Moordenaar Nabil in Marokko gepakt na maandenlange klopjacht

25 september 2024 - 08:50 - Marokko

©

De vermoedelijke dader van de moord op de 18-jarige Nabil in het Franse Bordeaux is gearresteerd in Ifrane. De 22-jarige Fransman was al meer dan vier maanden op de vlucht en werd actief gezocht door de Franse politie.

De verdachte verbleef in hotels en deelde foto’s van zijn verblijfplaatsen op sociale media. Het lijkt erop dat zijn vlucht gefinancierd werd vanuit Bordeaux.

Lees ook: Nederlandse moordverdachte opgepakt bij grens Marokko

De man wordt verdacht van moord met voorbedachten rade. Op 3 mei 2024 stak hij Nabil neer in de wijk Les Aubiers in Bordeaux, na een ruzie tussen twee jongeren op een nabijgelegen plein, bekende voor de drugshandel. Nabil kwam zijn jongere broertje te hulp die werd lastiggevallen door een oudere jongen die zich stoorde aan zijn aanwezigheid. Nabil kreeg een messteek in zijn borst en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Lees ook: Franse moordverdachte opgepakt in Marokko

Na de moord sloeg de dader op de vlucht. De Franse autoriteiten vaardigden een internationaal arrestatiebevel tegen hem uit. Zijn arrestatie in Marokko maakt een einde aan zijn vlucht. De Franse onderzoeksrechter zal nu een uitleveringsverzoek indienen. In afwachting daarvan zit de verdachte in Marokko in voorlopige hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team