Zoeken

Karim na klopjacht opgepakt voor moord op Guardia Civil-agenten

21 september 2024 - 06:00 - Wereld

©

Na een maandenlange klopjacht is Karim El Baqqali, de 32-jarige man die wordt beschuldigd van het besturen van de speedboot die in februari twee Guardia Civil-agenten doodde, gearresteerd.

De arrestatie vond plaats in Barbate, dezelfde stad waar het misdrijf plaatsvond. El Baqqali zou lid zijn van een organisatie die gespecialiseerd is in het smokkelen van hasj vanuit Marokko naar Spanje, geleid door zijn oom, een beruchte drugsbaron bijgenaamd ’Pus Pus’.

Lees ook: Spanje zoekt Marokkaan die twee Guardia civil doodde

El Baqqali was sinds het incident ondergedoken in Marokko, maar de toenemende druk van de Guardia Civil en bedreigingen van andere drugsbendes dwongen hem uiteindelijk terug te keren naar Spanje, wat leidde tot zijn arrestatie. Hij was al eerder in aanraking gekomen met justitie in zowel Spanje als Marokko voor drugsgerelateerde misdrijven.

Er worden nog drie andere inzittenden van de speedboot gezocht, die inmiddels geïdentificeerd zijn. Het gerecht in Barbate heeft internationale arrestatiebevelen tegen hen uitgevaardigd.

Lees ook: Marokkaanse hasj: dodelijke achtervolging in Spanje

Een rapport van de Guardia Civil concludeerde eerder dat de inzittenden van de speedboot de intentie hadden om de agenten te doden. Ze negeerden de signalen van de agenten en maakten "meerdere gewelddadige toenaderingen" voordat ze uiteindelijk op hoge snelheid op de boot van de agenten botsten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team