Zoeken

Mysterieuze ziekte onder dromedarissen in Marokko opgelost

20 oktober 2024 - 21:20 - Marokko

©

De mysterieuze ziekte die de dood van talloze dromedarissen in Zagora en Mhamid El Ghizlane veroorzaakte, is zo goed als geïdentificeerd.

Dierenartsen van de regionale afdeling van de Nationale Dienst voor Voedselveiligheid (ONSSA) in Zagora doen uitgebreid onderzoek naar de ziekte. Ze hebben bloedmonsters genomen van zieke dieren in afgelegen gebieden. Deze monsters worden in een laboratorium geanalyseerd om de aard van de ziekte vast te stellen en de juiste behandeling te bepalen.

Lees ook: Mysterieuze ziekte doodt dromedarissen in Marokko (video)

"De eerste gegevens wijzen erop dat de ziekte overeenkomsten vertoont met wat fokkers ’Dabab’ noemen", melden lokale bronnen aan Al Omk. "Deze ziekte is niet besmettelijk en er is geen reden tot paniek." Naar verwachting zal de ziekte snel onder controle zijn zodra de laboratoriumresultaten bekend zijn en alle gegevens zijn geanalyseerd.

Lees ook: Honderden vissen dood in rivier bij Nador

De snelle verspreiding van de ziekte baart fokkers zorgen. Sommigen proberen hun dieren te redden met kruiden en traditionele behandelmethoden, zoals cauterisatie. Ook ondernemers in de toeristische sector, die dromedarissen gebruiken voor excursies, zijn bezorgd. Ze vrezen voor het verlies van meer dieren, wat de toeristische activiteiten kan beïnvloeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team