Zoeken

Nador krijgt drijvende LNG-terminal

3 juni 2024 - 10:20 - Economie

©

Marokko gaat deze zomer een aanbesteding uitgeven voor de bouw van een drijvende LNG-terminal in de toekomstige haven Nador West Med in het noordoosten van het koninkrijk.

De terminal, die naar verwachting in 2026 operationeel zal zijn, moet de gasimport van Marokko verhogen en de energiemix diversifiëren. Het land streeft ernaar om zijn LNG-importcapaciteit te verhogen van 0,5 miljard kubieke meter per jaar naar 8 miljard kubieke meter in 2027. Dat meldt een anonieme bron binnen het Marokkaanse ministerie van Energie aan persbureau Reuters.

Lees ook: Megahaven Nador West Med bijna klaar

De drijvende terminal zal worden aangesloten op de bestaande GME-gaspijpleiding, die Marokko al verbindt met Spaanse LNG-terminals. De pijpleiding zal in de toekomst ook worden aangesloten op gasvelden die worden ontwikkeld in het oosten en westen van het koninkrijk.

Lees ook: Shell levert vloeibaar aardgas aan Marokko via Maghreb-Europa gaspijpleiding

De bouw van de LNG-terminal maakt deel uit van een breder plan van de Marokkaanse overheid om de gasinfrastructuur van het koninkrijk te verbeteren. Dit plan omvat ook de bouw van nieuwe gaspijpleidingen en opslagfaciliteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team